Какво е Critical Mass

Критичната маса е събитие, което се състои обикновено последният петък на всеки месец в градове по целия свят, на което велосипедисти, скейтъри, хора на ролкови кънки и други самоходни хора излизат масово по улиците.

Идеята възниква през 1992 в Сан Франциско и бързо се разпространява из градоветe по целия свят.
Critical Mass придобива различен аромат и вкус за всеки отделен град.

Critical Mass няма лидери и централизирана организация. Като група няма цели освен да се среща всеки месец и хората да се радват на сигурността и компанията на другите, чрез каране на колело, кънки и пътувайки заедно.

Critical Mass е идея и събитие, а не организация

Някои колоездачи от Critical Mass се опитват да парализират уличното движение и да се конфронтират с шофъорите. Такива колоездачи пропускат същността на движението - да прослави колоезденето, а не да води война срещу шофъорите и да отхвърля правото на другите да са на пътя.

Тези, които не схващат същността на това събитие и провокират нарушаване на реда не се толерират!!!

03 март 2009

Протести за Природата!

Препращам инфо за протеста утре:
http://www.facebook.com/event.ph...
Каним ви да се съберем и да изразим позицията си ЗА природните паркове и тяхната защита на 4-ти март (сряда), от 16:00 до 18:30 часа пред Министерски съвет.
Нека да призовем министър-председателя и целия министерски съвет да си свършат работата и да се погрижат за природните паркове в България, като гарантират доброто им управление и опазването им.
Моля, разпространете до всичките си контакти.
Коалиция "За да остане Природа в България" www.forthenature.org е подала уведомление в Общината.
Малко предистория: На 20.02.2009 небезизвестения банкер Цеко Минев споменава в интервю, че планира да се срещне с Министър Председателя за да си реши проблема със ски пистите в Природен Парк Витоша. Няколко дни след това, на 26.02.2009 известният български журналист Асен Йорданов обявява, че е стартирала акция за уволнение на директорите на Природните Паркове Витоша, Странджа и Врачански Балкан. Официалният мотив е грешки в работата, неофициалният прекалена ангажираност с работата им, която ги вкарва в конфликт с частни интереси на бизнес кръгове на БСП и ДПС.
Ако бъдат отстранени даже за няколко месеца, това ще позволи новият директор да узакони серия от строителни обекти. Неща, които те отказват да направят досега в качеството си на служители на Държавата. Както знаете в България, мафията си има Държава и се старае да изчисти от държавния апарат всички, които й пречат.
Какво ще се случи отсега нататък зависи от всички нас!
Елате на РЕАЛНИТЕ протести на УЛИЦАТА и нека ясно да им покажем, че Природата ни е по- мила, отколкото корумпираното ни Правителство!

Няма коментари:

Архив на блога