Какво е Critical Mass

Критичната маса е събитие, което се състои обикновено последният петък на всеки месец в градове по целия свят, на което велосипедисти, скейтъри, хора на ролкови кънки и други самоходни хора излизат масово по улиците.

Идеята възниква през 1992 в Сан Франциско и бързо се разпространява из градоветe по целия свят.
Critical Mass придобива различен аромат и вкус за всеки отделен град.

Critical Mass няма лидери и централизирана организация. Като група няма цели освен да се среща всеки месец и хората да се радват на сигурността и компанията на другите, чрез каране на колело, кънки и пътувайки заедно.

Critical Mass е идея и събитие, а не организация

Някои колоездачи от Critical Mass се опитват да парализират уличното движение и да се конфронтират с шофъорите. Такива колоездачи пропускат същността на движението - да прослави колоезденето, а не да води война срещу шофъорите и да отхвърля правото на другите да са на пътя.

Тези, които не схващат същността на това събитие и провокират нарушаване на реда не се толерират!!!

29 октомври 2008

31 Октомври 2008 Critical HELLOween Velo Mass...
последния петък на месеца = critical mass31 октомври = helloweenтози петък = critical helloween31 октомври Езерото Ариана 18:30 часа

1 коментар:

Анонимен каза...

И хайде сега всички дето сме тръгнали на хелоуин партита с колелетата по паветата :-) Аз ще съм с костюмче - вземете си и вие. И колеленцата ако нашарим веселбата ще е пълна :-)

Архив на блога