Какво е Critical Mass

Критичната маса е събитие, което се състои обикновено последният петък на всеки месец в градове по целия свят, на което велосипедисти, скейтъри, хора на ролкови кънки и други самоходни хора излизат масово по улиците.

Идеята възниква през 1992 в Сан Франциско и бързо се разпространява из градоветe по целия свят.
Critical Mass придобива различен аромат и вкус за всеки отделен град.

Critical Mass няма лидери и централизирана организация. Като група няма цели освен да се среща всеки месец и хората да се радват на сигурността и компанията на другите, чрез каране на колело, кънки и пътувайки заедно.

Critical Mass е идея и събитие, а не организация

Някои колоездачи от Critical Mass се опитват да парализират уличното движение и да се конфронтират с шофъорите. Такива колоездачи пропускат същността на движението - да прослави колоезденето, а не да води война срещу шофъорите и да отхвърля правото на другите да са на пътя.

Тези, които не схващат същността на това събитие и провокират нарушаване на реда не се толерират!!!

09 юни 2008

Вело Алеи

Сдружение "Велоеволюция" иска да разбере твоето мнение за велоалеите в София. Ако караш колело и минаваш по маршрут, който е подходящ за велоалея, включи се в нашето обсъждане на адрес http://groups.google.com/group/veloalei . Тази информация ни е много нужна, за да излезем с адекватни предложения пред ОГП "Софпроект". Имаме принципното им съгласие, че ще включат предложенията ни в подобренията и измененията на велосипедната мрежа при промените на ОУП и в направата на нова карта на Транспортно-комуникационната система в столицата.


Сдружение "Велоеволюция"
гр. София 1612
ул. Феликс Каниц 13
тел:02/951 54 46
e-mail: velobg@gmail.com
http://www.bikevolution-bg.org/

Няма коментари:

Архив на блога